Carpaccio od goveđeg mesa s umakom od meda i senfa

Carpaccio od goveđeg mesa s umakom od meda i senfa

Sastojci (za 4 porcije):

  • 250 g goveđeg bifteka
  • 1 kašika dijon senfa sa sjemenkama
  • 1 kašika bagremovog meda
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Očistite biftek od opni i odrežite uski kraj. Začinite i dodajte sol i biber, pa zagrijte tavu. Ravnomjerno propržite meso na malo ulja tako da dobije jednoličnu tamnu koricu. Pecite 25 minuta u rerni zagrijanoj na 100 stepeni, pa ostavite da se ohladi i stavite u zamrzivač. Kada je meso potpuno zamrznuto, oštrim nožem ga narežite na kriške, pa kriške rasporedite na tanjir. Na sredinu tanjira stavite salatu sa rukolom kojoj ste dodali maslinovo ulje i limunov sok. Začinite komade mesa svježe mljevenim biberom i posoljenim kaparima. Na kraju pomiješajte senf i med sa uljem i prelijte preko mesa i salate.

Povezani recepti:

ASPIRIN protect 100 mg gastrorezistentne tablete se preporučuju za smanjenje rizika od prvog srčanog udara kod osoba sa kardiovaskularnim faktorima rizika (kao što su šećerna bolest, hiperlipidemija , povišeni krvni pritisak, gojaznost , pušenje, starost).

Lijek se izdaje bez recepta i sadrži acetilsalicilnu kiselinu.

Bayer d.o.o. Sarajevo; Trg solidarnosti 2A, 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.