File bakalara s gljivama i šparogama

File bakalara s gljivama i šparogama

Svi dobro znamo da redovno trebamo jesti ribu. Omega 3 masne kiseline u plodovima mora imaju vrlo blagotvoran učinak na nivo holesterola Trebalo bi jesti ribu barem jednom sedmično jer se jako brzo priprema, tako da nemamo izgovora. Dodajte joj malo povrća koje se podjednako brzo sprema i jelo je spremno za tren oka.

Sastojci:

  • 600 g filea bakalara
  • sol i biber po želji
  • maslinovo ulje
  • prezla ili grubo mljeveni cornflakes
  • 200 g gljiva
  • 1 vezica šparoga
  • malo maslaca

Priprema:

Narežite file bakalara, dodajte sol i biber po želji i pržite u vrelom maslinovom ulju po 2 do 3 minute sa obje strane. Kada završite, stavite file u vatrostalnu posudu, pospite prezlom ili cornflakesom, dodajte malo maslaca i pecite u rerni još 15 minuta. Očistite i narežite gljive. Dodajte sol i biber, dinstajte ih na malo maslinovog ulja i stavite sa strane. Očistite šparoge (odlomite donji dio stabljike i koristite samo gornju polovicu), kuhajte ih u slanoj vodi 4 do 5 minuta, narežite u komade veličine oko 2 cm i dinstajte na maloj količini ulja. Stavite na tanjir i odmah poslužite.

Izvor:

Anyakanyar (www.anyakanyar.hu)

Povezani recepti:

ASPIRIN protect 100 mg gastrorezistentne tablete se preporučuju za smanjenje rizika od prvog srčanog udara kod osoba sa kardiovaskularnim faktorima rizika (kao što su šećerna bolest, hiperlipidemija , povišeni krvni pritisak, gojaznost , pušenje, starost).

Lijek se izdaje bez recepta i sadrži acetilsalicilnu kiselinu.

Bayer d.o.o. Sarajevo; Trg solidarnosti 2A, 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.