Pileća prsa sa paradajzom i mozzarellom

Pileća prsa sa paradajzom i mozzarellom

Kada nemate vremena za kuhanje a želite pripremiti brz ručak ili večeru, piletina je prava namirnica za vas. Gotovo svi vole piletinu, a pileća prsa se pritom izuzetno brzo spremaju. Također piletina je veoma univerzalna i možete joj dati talijanski šmek. Paradajz, mozzarella, pesto – i to je to! Okupani smo talijanskim suncem u vlastitoj kuhinji.

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 3-4 kašike crvenog pesta
  • 3–4 paradajza
  • 8–10 kriški mozzarelle
  • maslinovo ulje
  • sol i biber po želji

Priprema:

Narežite pileća prsa na trake debljine 2 cm i začinite sa soli i biberom. Rasporedite trake piletine na veći papir za pečenje koji ste premazali maslinovim uljem. Premažite svaku traku malom količinom crvenog pesta, pa preko njih stavite kriške paradajza i prekrijte mozzarellom. Pecite 50 minuta u rerni ugrijanoj na 180°C. Poslužite sa rižom, krompirom ili salatom.

Izvor:

Anyakanyar (www.anyakanyar.hu)

Povezani recepti:

ASPIRIN protect 100 mg gastrorezistentne tablete se preporučuju za smanjenje rizika od prvog srčanog udara kod osoba sa kardiovaskularnim faktorima rizika (kao što su šećerna bolest, hiperlipidemija , povišeni krvni pritisak, gojaznost , pušenje, starost).

Lijek se izdaje bez recepta i sadrži acetilsalicilnu kiselinu.

Bayer d.o.o. Sarajevo; Trg solidarnosti 2A, 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.