Često nemamo hrabrosti suočiti se sa određenim receptima jer mislimo da su previše komplikovani. U takva jela spada riblja čorba. Prema novim istraživanjima, trebamo jesti ribu barem jednom sedmično, ali u idealnom slučaju, čak tri puta sedmično.
Sastojci:
- 1,4 kg šarana
- 1 kg girica
- 4 glavice luka
- 2 paradajza
- 1 paprika
- 1 kašikica mljevene paprike
- 1 kašikica čili papričice
- sol
- biljno ulje
- fileti soma
Priprema:
Očistite ribu od ljuski i iznutrica. Izvadite oči i faringealne zube, pa narežite u filete. Prerežite riblje kosti na pola i narežite filete na manje komade. Dinstajte nasjeckani luk na maloj količini ulja, pa dodajte isjeckani paradajz. Dodajte riblje kosti, girice i cijelu papriku, pa uspite šolju hladne vode. Krčkajte 90 minuta na slaboj vatri, s vremena na vrijeme promiješajte i skinite pjenu s vrha. Dodajte filete šarana i malo mljevene paprike, pa kuhajte još 30 minuta. Kada je supa gotova, procijedite je kroz cjediljku i dodajte malo soli. Neposredno prije posluživanja prokuhajte je sa svježim komadima soma.
Izvor:
67 Étterem (www.67etterem.hu)
Povezani recepti:
ASPIRIN protect 100 mg gastrorezistentne tablete se preporučuju za smanjenje rizika od prvog srčanog udara kod osoba sa kardiovaskularnim faktorima rizika (kao što su šećerna bolest, hiperlipidemija , povišeni krvni pritisak, gojaznost , pušenje, starost).
Lijek se izdaje bez recepta i sadrži acetilsalicilnu kiselinu.
Bayer d.o.o. Sarajevo; Trg solidarnosti 2A, 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina
Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.