Riblja čorba

Riblja čorba

Često nemamo hrabrosti suočiti se sa određenim receptima jer mislimo da su previše komplikovani. U takva jela spada riblja čorba. Prema novim istraživanjima, trebamo jesti ribu barem jednom sedmično, ali u idealnom slučaju, čak tri puta sedmično.

Sastojci:

  • 1,4 kg šarana
  • 1 kg girica
  • 4 glavice luka
  • 2 paradajza
  • 1 paprika
  • 1 kašikica mljevene paprike
  • 1 kašikica čili papričice
  • sol
  • biljno ulje
  • fileti soma

Priprema:

Očistite ribu od ljuski i iznutrica. Izvadite oči i faringealne zube, pa narežite u filete. Prerežite riblje kosti na pola i narežite filete na manje komade. Dinstajte nasjeckani luk na maloj količini ulja, pa dodajte isjeckani paradajz. Dodajte riblje kosti, girice i cijelu papriku, pa uspite šolju hladne vode. Krčkajte 90 minuta na slaboj vatri, s vremena na vrijeme promiješajte i skinite pjenu s vrha. Dodajte filete šarana i malo mljevene paprike, pa kuhajte još 30 minuta. Kada je supa gotova, procijedite je kroz cjediljku i dodajte malo soli. Neposredno prije posluživanja prokuhajte je sa svježim komadima soma.

Izvor:

67 Étterem (www.67etterem.hu)

Povezani recepti:

ASPIRIN protect 100 mg gastrorezistentne tablete se preporučuju za smanjenje rizika od prvog srčanog udara kod osoba sa kardiovaskularnim faktorima rizika (kao što su šećerna bolest, hiperlipidemija , povišeni krvni pritisak, gojaznost , pušenje, starost).

Lijek se izdaje bez recepta i sadrži acetilsalicilnu kiselinu.

Bayer d.o.o. Sarajevo; Trg solidarnosti 2A, 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.