Pečeni karabataci sa krompirom, paprikama i začinskim biljem

Pečeni karabataci sa krompirom, paprikama i začinskim biljem

U ljetnim danima nemate uvijek volju za kuhanjem, naročito ako to podrazumijeva neprestano miješanje za šporetom. U takvim situacijama rerna je pravi spas jer često omogućava čarobnu kombinaciju ukusa. Pola pripreme je izbor pravih sastojaka, a kada pripremite prave sastojke, lako ih je kombinovati.

Sastojci:

  • 8–10 karabataka
  • 5–6 krompira
  • 1 praziluk
  • 3 paprike (crvena, zelena i žuta)
  • sol i biber po želji
  • svežanj ruzmarina
  • maslinovo ulje

 

Priprema:

Ogulite i narežite krompir, pa očistite i narežite i paprike. Zatim ogulite i narežite luk i začinite karabatake solju i biberom. Podmažite pravougaonu vatrostalnu posudu maslinovim uljem i u nju stavite karabatake. Ubacite nasjeckano povrće oko mesa i rasporedite grančice ruzmarina po cijeloj posudi. Pospite maslinovim uljem. Pecite ih u rerni nešto duže od pola sata na 180 stepeni.

Izvor:

Anyakanyar www.anyakanyar.hu

Povezani recepti:

ASPIRIN protect 100 mg gastrorezistentne tablete se preporučuju za smanjenje rizika od prvog srčanog udara kod osoba sa kardiovaskularnim faktorima rizika (kao što su šećerna bolest, hiperlipidemija , povišeni krvni pritisak, gojaznost , pušenje, starost).

Lijek se izdaje bez recepta i sadrži acetilsalicilnu kiselinu.

Bayer d.o.o. Sarajevo; Trg solidarnosti 2A, 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.