Punjene polovice tikvica

Punjene polovice tikvica

Tikvice spadaju u najpopularnije povrće. Ovo povrće s niskim sadržajem kalorija i visokim udjelom vlakana možete kupiti u skoro svako godišnje doba. Tikvice se mogu spremiti na različite načine. Na primjer, možete napuniti polovine tikvica, što je i inspiracija za ovaj recept.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 500 g mljevene puretine
  • 1 veliki luk
  • sol i biber po želji
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • 200 ml pavlake ili jogurta
  • 200 g mozzarelle

 

 

Izdinstajte luk u tavi. Dodajte puretinu i sol i biber po želji. Ako želite probati nešto drugačije, dodajte malo dimljene paprike. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa začinite peršunom. Presijecite tikvice na polovice i izdubite ih tako da dobijete oblik brodića. Kašikom stavite malo jogurta ili pavlake na dno brodića, pa stavite malo puretine, ponovo prekrijte pavlakom, pa pospite većom količinom rendane ili nasjeckane mozzarelle. Kada napunite sve tikvice, stavite ih u vatrostalnu posudu i pecite 40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Prilikom posluživanja slobodno dodajte još malo kisele pavlake ili jogurta.

Povezani recepti:

ASPIRIN protect 100 mg gastrorezistentne tablete se preporučuju za smanjenje rizika od prvog srčanog udara kod osoba sa kardiovaskularnim faktorima rizika (kao što su šećerna bolest, hiperlipidemija , povišeni krvni pritisak, gojaznost , pušenje, starost).

Lijek se izdaje bez recepta i sadrži acetilsalicilnu kiselinu.

Bayer d.o.o. Sarajevo; Trg solidarnosti 2A, 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.